Geplaatst op

Vloerkleden – Voor een sfeervol interieur

Vloerkleden: Voor een sfeervol interieur

Dé manier om sfeer en gezelligheid aan je interieur toe te voegen? Met een vloerkleed zorg je voor een flinke dosis warmte in je zithoek, leeshoek of een andere plek in huis. Een rond vloerkleed is populair, maar een rechthoekig karpet is ook een aanwinst in huis. Kies je voor een vintage tapijt met een dessin, een hoogpolig wollen karpet of een modern laagpolig vloerkleed? Woonrijk heeft de mooiste vloerkleden voor een modern, stoer, industrieel of landelijk interieur in huis.

 

 

“Met een vloerkleed zorg je voor een flinke dosis warmte”

 

Een vloerkleed van natuurlijke of synthetische vezels?

Wat voor kleur of materiaal tapijt je kiest is afhankelijk van je smaak, je interieur en je persoonlijke situatie. De vloerkleden van Woonrijk zijn gemaakt van natuurlijke of synthetische materialen. Bij natuurlijke materialen kun je denken aan katoen, kokos, sisal en wol. Synthetische materialen zijn tegenwoordig bijna niet meer van natuurlijke materialen te onderscheiden en hebben als grote voordeel dat ze onderhoudsvriendelijk zijn.

Ben je op zoek naar een vloerkleed? Doe je voordeel met deze tips:

 • Denk na over de functie
  Bedenk welke functie je vloerkleed moet krijgen. Ben je op zoek naar meer warmte, een extra speelplek voor de kinderen óf een betere akoestiek? Zo zorgt een hoogpolig tapijt voor warmte, terwijl een rond karpet van een synthetische vezel perfect is als speelkleed.
 • Zo kies je het juiste formaat
  Vind je het lastig om het formaat te kiezen? Leg kranten of witte vellen papier op de plek waar het tapijt moet komen. Zo kun je beter inschatten welk formaat je nodig hebt.
 • Kijk goed naar de rest van je interieur
  Bij een strakke vloer kan een hoogpolig karpet zorgen voor extra warmte. In een interieur waar een bank, een opvallend behang of iets anders de aandacht trekt, heb je behoefte aan een rustige basis en een effen karpet.
 • Creëer in een handomdraai een nieuwe look
  Wissel af en toe eens van vloerkleed voor een snelle metamorfose van het interieur.

“Wissel af en toe eens van vloerkleed voor een snelle metamorfose van het interieur.”

Interieuradvies van een pro

Vind je het lastig om het juiste vloerkleed te vinden en een warm en sfeervol interieur te creëren? Laat Woonrijk je helpen! Onze deskundige interieurstylisten brengen jouw wensen in kaart en combineren die met de laatste woontrends op basis van onze collectie. Natuurlijk kunnen ze je ook adviseren over nieuwe meubels, een andere indeling of het gebruik van kleur. Maak snel een afspraak of kom gezellig langs!