Geplaatst op

Digi in de keuken

Het weerbericht vraag je aan je Google Home of Alexa. De route naar je bestemming, inclusief de files en omrijroutes? Die krijg je via je navigatie-app. En de laatste keer dat jij een papieren belastingaangifte hebt gedaan, was ergens in het vorige millennium. Alles in ons leven wordt digitaal. De keuken dus ook. En dat heeft heel veel voordelen!

Automatische afzuiging: hob-to-hood

Een afzuigkap die automatisch aangaat als je de kookplaat aanzet. En die harder of juist minder hard gaat werken op de momenten dat het nodig is – helemaal vanzelf! Met hob-to-hood afzuiging is het mogelijk. Via infrarood of bluetooth communiceren de kookplaat en de afzuiginstallatie met elkaar en is de afzuiging precies afgestemd op de intensiteit van je kookactiviteiten. Ideaal dus. En het mooie is: je kunt hob-to-hood toepassen op een ‘ouderwetse’ afzuigkap, maar er zijn ook systemen beschikbaar waarbij de afzuiging geïntegreerd is in de kookplaat.

Home Connect

De Home Connect-app werkt samen met apparaten van meerdere merken, waaronder ook Siemens. Wanneer je een apparaat koopt dat is aangesloten op Home Connect kun je profiteren van allerlei handige features. Heb je in de app een recept gevonden dat je lekker lijkt? Dan kun je via de app de oven aanzetten op de juiste instellingen. Zijn de tabletten in de vaatwasser bijna op? De app geeft je vanzelf een seintje. En heb je zin in koffie van precies de juiste sterkte en met een lekker laagje melkschuim? Geef het door via de app of via de spraakassistent en je koffie staat voor je klaar zodra je de keuken betreedt!

Samsung Virtual Flame

Handig, zo’n inductiekookplaat, maar zo’n ouderwetse vlam onder de pannen zag er eigenlijk wel gezellig uit. Bovendien kon je in één oogopslag zien hoe hoog het vuur stond en of de vlam hoger, of juist lager moest. Samsungs innovatieve Virtual Flame Technologie™ verenigt oud met nieuw. In kookplaten die met deze techniek zijn uitgerust, wordt een ‘ouderwetse’ vlam gesimuleerd door LED-lampjes – die bovendien de temperatuur van de kookplaat aangeven met verschillende kleuren. Zo heb je nooit per ongeluk de kookzone op de verkeerde temperatuur staan.

Jouw keuken connected

Wil jij ook een keuken met de nieuwste technische snufjes? Kom naar Superkeukens en ontdek hoe digitaal keukenapparatuur anno 2020 eigenlijk is!