Geplaatst op

Woontrends 2019

Een nieuw jaar betekent nieuwe woontrends! Het thema voor 2019 is: ontspanning en comfort. De trends zijn iets speelser dan vorig jaar en combineren mag! Wij zetten onze favoriete trends voor u op een rijtje.

Veel kleur

Warme, aardse tinten voeren de boventoon in 2019. De kleur van het jaar van Flexa is ‘Heart Wood’, een mooie poederachtige roze kleur, die rust en gezelligheid geeft. Het kleurenpalet van dit jaar wordt aangevuld met zacht roze, lavendel, zeegroen, okergeel, donkerblauw en aubergine. Je kunt deze trendkleuren op allerlei manieren toepassen: op de muur, in je accessoires, of in je meubels.

Ideeën voor een neutrale woonkamer
Bron: Flexa.nl

Een slaapkamer in weldadige kleuren
Bron: Flexa.nl

Een gedurfde toepassing van de trendkleuren: colourblocking. Combineer 2 contrasterende kleuren voor een spannend en verrassend interieur. Dit kunt u doen door vlakken op de muur te schilderen, of juist contrasterende kleuren te kiezen in uw meubels ten opzichte van de muur.

Warme en uitnodigende keuken
Bron: Flexa.nl

Natuurlijke materialen

2018 is het jaar van hout en planten en daar zijn we blij mee! Hout geeft gezelligheid aan uw interieur en combineren met verschillende houtsoorten mag. We zien met name eiken en teak terug in het trendbeeld, maar bijvoorbeeld ook rotan wordt veel gebruikt. Planten en groen zijn daarnaast ook onmisbaar. En niet alleen een lust voor het oog, maar wist u dat bepaalde planten de lucht in huis zelfs zuiveren?

    

 Prints

We zagen het in 2017 al onstaan, maar gedurfde en grafische prints hebben ook in 2018 een plekje in de trendlijst veroverd. Denk hierbij aan bonte prints op kussens, op de muur, in fotolijsten gecombineerd tot een mooie fotowand, vloerkleden… Laat je creativiteit de vrije loop!

     

Luxe uitstraling 

Tot slot zien we dit jaar veel stoffen en materialen met een luxe uitstraling. Denk hierbij aan glanzende stoffen als fluweel, het gebruik van gouden accessoires, zwart staal, hout en marmer. Zo krijgt uw interieur een exclusieve uitstraling.

     

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van een nieuw interieur? Onze interieurstylisten geven u graag gratis advies op maat! Ook organiseren we regelmatig interieurworkshops onder leiding van een van onze stylisten, waarin u samen met hen op zoek gaat naar uw ideale interieur.