Geplaatst op

Marmer in de keuken

Marmer in de keuken: hoe pas je dit toe?

Trend du moment:
Marmer in je keuken. Het lijkt wel alsof iedereen deze prachtige natuursteen in de keuken wil verwerken. En dat is ook niet zo gek: marmer geeft een luxe uitstraling aan je keuken. Maar wat zijn nu eigenlijk de manieren om marmer in je keuken te integreren en hoe doe je dit? Wij vertellen je er alles over.

Marmer is niet alleen een prachtige natuursteen, maar ook nog eens uniek. Marmer is namelijk gemaakt van gemetamorfoseerd kalksteen en dat zorgt ervoor dat ieder stuk marmer anders is.  Zwart en wit, maar ook kleuren behoren tot de mogelijkheden. Wanneer je jouw unieke stuk marmer hebt uitgekozen, kan je er nog voor kiezen het marmer te laten polijsten. Doe je dit niet, dan heeft het marmer een matte textuur. Keuze genoeg dus!

De voor- en nadelen van marmer

De prijs van marmer wordt door veel mensen gezien als een nadeel. Het idee is namelijk dat marmer alleen is weggelegd voor mensen met een dikke portemonnee. In de praktijk klopt dit niet helemaal, want er zijn ook goedkopere marmersoorten te verkrijgen. Kijk dus altijd goed rond, zodat je precies de marmersoort voor jouw budget vindt. Goed om te weten voor de bakkers onder ons: marmer is hittebestendig. Een keer een hete pan op het marmer zetten is dus geen enkel probleem. Wel raden we het af dit altijd te doen, om verkleuring of verbranding te voorkomen. Waar marmer dan weer niet goed tegen kan, is gewicht en vloeistoffen. Hiermee bedoelen we: laat nooit iets zwaars vallen en pas op met morsen. De schade hierdoor kan flink zijn. Zorg ervoor dat je het marmer regelmatig polijst, zodat het marmer lang mee kan.

Marmer toepassen in jouw keuken

Marmer wordt vaak gebruikt voor keukenbladen. Echter is marmer op veel meer manieren in de keuken toe te passen. Voor de waaghalzen is het denkbaar om de gehele keukenvloer te voorzien van marmeren tegels. Kies dan wel voor meubels en een keuken in een warme kleur, zodat het niet te koud overkomt. Is een marmeren vloer iets te rigoureus? Kies dan voor een marmeren achterblad. Deze manier van marmer aanbrengen is wat subtieler. Ook kan je kiezen voor een aanrechtblad én achterblad van marmer, voor een chique look & feel.

Hoe combineer je marmer het beste?

Een marmeren vloer, aanrechtblad of achterblad verdient de juiste aandacht. Daarom adviseren we altijd om marmer te combineren met andere materialen en kleuren die de aandacht naar het marmer brengen. Kies voor hout, messing en andere natuurlijke materialen om een warme sfeer te creëren in combinatie met het marmer in jouw keuken. Op het gebied van kleuren combineer wit, grijs of crèmekleurig marmer het beste met donkergrijs of zwart. Kies je liever voor donker marmer? Combineer dit dan met keukenkastjes in dezelfde kleur, van een ander materiaal, voor een chique effect. Ga voor goud, groen en blauw bij het selecteren van jouw accessoires om van jouw keuken met marmer een echte eyecatcher te maken.

“Voor de waaghalzen is het denkbaar om de gehele keukenvloer te voorzien van marmeren tegels.”

Ontwerp jouw keuken met marmer

Wil jij een marmeren keuken? Breng een bezoek aan Woonrijk Superkeukens. In een persoonlijk ontwerpgesprek met onze keukenadviseur stel je jouw nieuwe keuken samen. Neem contact met ons op en plan jouw ontwerpafspraak in!