Geplaatst op

In een paar stappen klaar voor de lente!

De avonden worden langer, de temperaturen zachter en het zonnetje laat zich zo nu en dan zien. Het is zover: lente! Maar is uw interieur daar al klaar voor? Met deze tips is uw huis in een handomdraai voorjaars-proof!

Tip 1: Voeg pastelkleuren toe

Met een paar accessoires in de juiste kleur kunt u al een groots effect bereiken. Haal donkere kussens, kleedjes en accessoires weg en vervang ze door pastelkleuren. Wilt u het iets groter aanpakken, verf dan een muur in een pastelkleur naar keuze.

Tip 2: Schuiven maar!

Nu is uw kans: schuiven met die meubels! Verplaats uw bank, kasten, tafels en stoelen net zo lang tot het naar uw zin is. Zet uw bank eens aan de andere kant van de zithoek, schuif de boekenkast naar het andere eind van de kamer of, als uw woning het toelaat, wissel de eethoek en de zithoek om! Met al dat geschuif kunt u meteen mooi overal de stofzuiger doorheen halen, is die voorjaarsschoonmaak ook alvast geslaagd 😉.

Tip 3: Kies slimme nieuwe items

Wilt u graag iets nieuws, maar niet teveel geld uitgeven? Ook met het vervangen van kleine meubelstukken kunt u uw interieur opfrissen. Vervang uw grote salontafel bijvoorbeeld door twee kleinere bijzettafeltjes. Ook een nieuw wandelement waar u accessoires op kunt presenteren kan een groot verschil maken.

Tip 4: Haal bloemen & planten in huis

Een lentehuis kan niet zonder bloemen en planten. U kunt natuurlijk gaan voor de narcissen en hyacinten, maar een mooie vaas met een veldboeket geeft ook een instant lentegevoel. Wilt u liever investeren in iets dat wat langer staat? Kies dan voor een nieuwe kamerplant, met grote groene bladeren. Ook groen geeft een heerlijk lentegevoel.