Geplaatst op

Hoe kiest u de perfecte bank?

Een goede nieuwe bank uitzoeken kan best lastig zijn. U wilt er eentje die u mooi vindt, goed staat in uw woonkamer, past bij uw woonsituatie en bovenal natuurlijk lekker zit. Maar met het juiste advies wordt het uitkiezen van uw ideale bank een fluitje van een cent. Wij helpen u op weg!

Stap 1: Meet de boel op

Meet allereerst uw huiskamer goed op, zodat u weet hoe groot de bank ongeveer mag zijn. Als u rondloopt in de grote showroom lijken alle banken een stuk kleiner dan wanneer ze in uw woonkamer staan. Dit kan natuurlijk ook andersom: heeft u een exemplaar gevonden die u wel wat lijkt? Koop deze dan niet meteen aan, maar zorg dat u de maten opschrijft en thuis eerst uitmeet of er wel ruimte is voor de bank.

Tip: Leg de maten van uw bank uit met tijdschriften of kranten, zodat u een goed beeld krijgt van de ruimte die ingenomen wordt.

Stap 2: Ga zitten

Een bank moet mooi zijn, maar bovenal lekker zitten. Dus test goed! En bedenk waar u de bank het meeste voor gaat gebruiken. Wordt het een relaxbank? Ga dan voor een wat dieper zitgedeelte en lekker zachte kussens. Houd ook rekening met de lengte van de bank, voor het geval u er ook op wilt liggen. Wordt het een echte zitbank, dan is een kort zitgedeelte beter geschikt, zodat u goed rechtop zit. Een relaxbank kan trouwens ook prima als zitbank gebruikt worden met kussens in uw rug.

Tip: een bank wordt meestal wat zachter naarmate u hem langer gebruikt. Kies daarom liever voor een wat hardere zitting.

Stap 3: Kies de bekleding

Heeft u kinderen? Of huisdieren? Dan is het handig om daar rekening mee te houden bij het kiezen van de bekleding van uw bank. Jonge kinderen kunnen een bank bijvoorbeeld nog wel eens vies maken en huisdieren moet u in sommige gevallen ook mee oppassen. Kies dus voor een bekleding die goed past bij uw woonsituatie. Daar helpen we u natuurlijk graag mee!

Stap 4: Kies de kleur

U kúnt natuurlijk kiezen voor een bank in uw lievelingskleur, als eyecatcher in de kamer. Maar wees er wel op bedacht dat dit snel kan gaan vervelen. Een bank in een neutrale kleur is een stuk tijdlozer en kunt u opfleuren met kleuren in bijvoorbeeld accessoires en op de muur. En die kunt u een stuk makkelijker (en goedkoper!) afwisselen dan een bank.

Met deze vier stappen in uw achterhoofd kan de bankenjacht beginnen! We helpen u uiteraard graag bij het kiezen van uw perfecte bank in de winkel.