Geplaatst op

5 redenen om een bartafel te overwegen

Waarom een bartafel? 5 redenen om een bartafel te overwegen

Een bartafel is misschien niet het eerste waaraan je denkt bij het inrichten van je woning. Toch is de aanschaf van deze hoge tafel zeker het overwegen waard, want de bartafel biedt een aantal voordelen. Wij zetten in dit artikel de 5 belangrijkste redenen om toch een bartafel te kopen op een rijtje.

1. SPEEL MET HOOGTE
Een bartafel is een stuk hoger dan de traditionele eettafel en is daarmee echt een eyecatcher in je interieur. Hoogteverschillen in je interieur geven een speels effect en daar is de bartafel een prima meubel voor. Door de hoogte kun je ook het gevoel van een afscheiding creëeren tussen je woonkamer en bijvoorbeeld een open keuken. Zo doet de bartafel meteen dienst als een soort roomdivider.

2. RUIMTELIJK EFFECT
Door zijn hoogte geeft de bartafel een ruimtelijk effect en is deze dus ook ideaal in kleine ruimtes. Hoe meer vloer je onder een meubel kunt zien, hoe luchtiger en ruimtelijker je woonkamer oogt. Een bartafel staat echt hoog op zijn poten, dus hiermee creëer je een open sfeer. Je kunt de bartafel daardoor ook goed kwijt in een kleine woon- of eetkamer. In een hoekje of bij een raam komt deze tafel ook goed tot zijn recht. Heb je nog wat ruimte over in de keuken? Overweeg dan ook eens om deze op te vullen met een hoge bartafel. Leuk zo’n extra zitplek in de keuken!

3. MULTIFUNCTIONEEL
De bartafel kun je natuurlijk gebruiken als vervanger voor de traditionele eettafel, maar zoals gezegd, is deze ook perfect bruikbaar als extra zitplek in de keuken. In dat geval kun je hem bijvoorbeeld gebruiken als ontbijtplek in de ochtend. Handig om zo even snel te kunnen zitten en samen de dag te starten. ‘s Avonds doet de bartafel dan weer dienst als borrelplek en kun je lekker aanschuiven terwijl je partner staat te koken.

4. VISITE? JA, GRAAG!
Ben jij iemand die geregeld vrienden over de vloer heeft? Dan heb je nog een goede reden om een bartafel aan te schaffen. Het woord zegt het al; deze tafel creëert het gevoel van een gezellige bar of kroeg. Waar mensen normaal vaak in een kringetje gaan zitten in je woonkamer, heb je met de bartafel echt een gezellige hangplek. Hier zet iedereen graag z’n drankje op en zo klets je al hangend aan de bartafel lekker bij. Gezellig!

5. BARKRUKKEN SHOPPEN
Zo’n nieuwe bartafel geeft ook meteen een mooi excuus om te shoppen. Je hebt er namelijk ook barkrukken of -stoelen bij nodig. Een combinatie van barkrukken en barstoelen met leuning is ook een leuk idee. Ga bijvoorbeeld voor een stoere en industriële uitstraling met robuust leren barstoelen. Deze zijn ook nog eens makkelijk schoon te maken, dus geen probleem als er eens een drankje om gaat.